jún
10

Egy nemvidám bejegyzés

Címkék: nem vidám | Szerző: BOo | 11:51 pm

Nagyon megdöbbentő az a hír, amit arról a bizonyos francia utasszállító eltűnéséről kaphattunk a napokban. Megrökönyödtem azon, hogy egyáltalán lehetséges e ilyen a mai világban. Úgy látszik, hogy a természet ereje sokkal nagyobb mint gondoltuk. Lehet elértük a korlátainkat? nem hiszem. Viszont egyvalami biztos. Természetanya ha akarja ujjának egy rezdülése is hatalmas katasztrófákhoz vezethet.
Úgy tudom (csak másodkézből kapott információ), hogy a repülőgép baleset során az utolsó 5 percben a központba legalább húsz vészjelzés érkezett be. Legalábbis, hogy sorba mentek tönkre a repülőgép részei.
Milyen érzés lehetett a pilótának...??Ott ül a repülőgép orrában, és néz ki az ablakon. Milyen érzés lehet ott ülni egy több  tonnás fémszerkezet elejében és zuhanni lefelé, látni hogy hihetetlen sebességgel közeledik a tengervize. Látja , hogy a repülőgép alkotórészei, és működtető elemei sorban felmondják a szolgálatot. A műszerfalon a kijelzők a lámpák villognak, és vészjelző hangja beindul, a mutatók össze-vissza forognak. Tudja, hogy csak percek vannak hátra az életéből, és annak a 300 utasnak az életéből aki ott ül mögötte a gépen.  Milyen érzés lehet? Mit csinál? Mondja be a hangosbemondóba hogy: Kedves utasok, öleljék át a szomszédukat, ugyanis két perc múlva meghalunk ??? Vagy csak a vesztesek halálos nyugalmával várja a halálos pillanatot amikor a gép hatalmas sebességgel becsapódik a vízbe (ami ekkora sebbességnél olyan lehet, mintha betonba csapódna), várja ezt a pillanatot, és azt hogy ne kelljen gondolkoznia, amikor testét a jéghideg víz mélysége elnyeli, és elringatja???. Vagy a téboly kerülgeti?? 300 ember életéért felelős, azokban a percekben ott ül, és tudja hogy semmi, de tényleg semmit sem tud csinálni. A tehetetlenség érzése... pánikroham síkoltozás, sírás.
Talán egyedül élt.. de lehet hogy volt felesége, meg gyerekei. ők mit érezhetnek. Bár lehet később bebizonyítják, hogy egy ki nem cserélt alkatrész volt az, ami a viharban felmondta a szolgálatot, és melynek során a repülőgép lezuhanásához vezető láncreakció beindult, de mégis ő vezette azt a gépet amin 300-an meghaltak.

És ki mulasztott?? Ki a hibás?? Egy harmadrangú, ismeretlen, senki szerelőre rá fogják kenni az egészet; a világ megnyugszik majd, hogy megvan a bűnös; de attól még azok az emberek ott és akkor féltek. Féltek és meghaltak.

érdekes kérdések, érdekes gondolatok

 

A bejegyzés trackback címe:

https://pampogohomar.blog.hu/api/trackback/id/tr681177920

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

A@ 2009.06.11. 23:21:39

még egy másodkezű információ

nem tom ki miben hisz..de az most cselekedett.
egy fiatal házaspár akik ugyanezzel a géppel mentek volna de vagy lekésték vagy utolsó pillanatokban áttették a jegyeiket utazni akartak németországban.hogy honnan hová az számomra lemaradt,de szerintem nem is lényeges.autóba szálltak és elindultak a célállomás felé.ekkor utolérte az,ő vagy ki mire gondol..karamboloztak a férj rögtön szörnyethalt az autóban,a feleség meg kómában van.
nah és ezt most miért!?minden szerencsét követnie kell egy ugyanolyan mértékű szerencsétlenségnek is!?vagy csak még kell példa az emberi halandóságra és kiszolgáltatottságra,és hogy az élet rövid és keresni,majd meg kell találni minél hamarabb a boldogságot vkivel/ben/mellett vagy vmiben/vel/mellett!?
nem tudom egyáltalán megéri e gondolkozni rajta.de egy biztos minden tekintetben,hogy lányok egy könnycseppet,srácok egy fejbólintást megejthetnek értük és családjukért

BOo 2009.06.15. 23:41:08

Olvastam én is ezt az esetet és eszembe jutott a végső állomás c film. aki nem ismeri utánanézhet.
te meg olyan vagy mint egy élő irodalmi költemény, egy igazi boldogságkereső detektor.( a hős és a boldogság keresése, az élet értelmének megtalálása, és az irodalom érettségi agyvelőfacsaró hatása...) am nem rossz ez. csak ennyi jutott az eszembe. pont
bocsesz az eltelt hétvégéért
süti beállítások módosítása